Mórahalom

125.000.000 Ft

318.139

Családi birtok, ahol mindenki jólérzi magát

ID: 280416
Eladó Mezőgazdasági / Külterület
Mórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó MezőgazdaságiMórahalom Eladó Mezőgazdasági

Tulajdonságok

Elhelyezkedés 6782 MórahalomTranzakció típusa Eladó
Ingatlan típusa Mezőgazdasági / KülterületAlapterület 480 m2
Telek terület 8000 m2Állapot Jó állapotú
Művelési ág EgyébExtrák Tehermentes

Leírás

Mórahalom közvetlen határán eladó ez a kb. 8.000,- m2-es területen elhelyezkedő, körbekerített, 480-m2-es kúria jellegű tanya.

Főbb jellemzők:
• Épület területe 480 m2
- Földszint: 280 m2
- Beépített tetőtér: 200 m2
- Szociális épület (garzon) 45 m2
- Garázs, kazánház: 90 m2
- Fedett terasz: 150 m2 (kemence, főzőhely, társalgó-étkező)
-- Tároló: 60 m2
• Tanya területe: 8.000,- m2(kivett tanya 1,968 m2, a többi szántó és legelő, illetve tó)
• Építési mód: tégla
• Besorolása: kivett tanya, szántó és legelő
• Fűtési mód: lakóépületben földszinten padlófűtés, tetőtérben radiátoros hőleadók, vegyes tüzelés. Átalakítható gáztüzelésre.
• Villanyhálózat: három fázis bevezetve az épületbe, (3x25 A) + napelemek 4 KW
• Klimatizált
• Szennyvíz: szikkasztó aknák
• Építés éve: kb. 1997

Környék:

Mórahalom Hild-díjas város Csongrád-Csanád megyében, a Mórahalmi járás központja.

Fekvése

Szegedtől mintegy 20 kilométerre nyugatra helyezkedik el, közvetlenül a déli (szerbiai) országhatár mellett. A szomszédos települések: észak felől Zákányszék, kelet felől Domaszék, délkelet felől Röszke, nyugat felől Ásotthalom, északnyugat felől pedig Ruzsa; dél felől a vajdasági Horgoshoz tartozó külterületek határolják. Közigazgatási területének kiterjedése 8314 hektár.

Megközelítése

Legfontosabb közúti megközelítési útvonala az 55-ös főút, ezen érhető el Szeged és Baja irányából is. Régebben a főút keresztülhaladt a központján, de ma már észak felől elkerüli a lakott területét, a régi nyomvonal ma az 5514-es útszámozást viseli. Bordánnyal és Zákányszékkel az 5432-es, Röszkével és az 5-ös főúttal az 5512-es, Ásotthalom déli külterületeivel pedig az 5511-es út köti össze.
Vasútvonal nem érinti.

A város belterületének közműhálózata jól kiépített. Ivóvíz-, gáz-, villany- és szennyvízhálózata szinte 100%-osnak mondható, úthálózatának 80%-a szilárd burkolatú út. Belterületén a kerékpárutak hossza megközelíti a 10, míg a külterületen a 27 km-t. A várost biztonságos kerékpárút köti össze a szomszédos településekkel: Ásotthalommal, Domaszékkel, Röszkével, Zákányszékkel, továbbá bicikliúton egészen Bajáig is eljuthatunk Mórahalomról. A kerékpáros turizmust segítve kerékpár-kölcsönzési lehetőség is az érdekeltek rendelkezésére áll, illetve már elektromos bicikli is bérelhető a város turisztikai irodájában.

Az idegenforgalom hagyományát Mórahalmon a belterületen található, országos minősítéssel rendelkező Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő adja. A gyógyfürdőben négyféle minősített gyógyvizet adó kút található (Árpád, Erzsébet, Szent László és Mátyás gyógyvíz). A gyógyvíz-fürdőkúra nőgyógyászati megbetegedések, kopásos és gyulladásos ízületi betegségek, gerincbetegségek, valamint izomreuma kezelésére szolgál, így a fürdőt méltán nevezik a térség „térd- és vállcentrumának”.

A fürdő mellett található a város legnagyobb parkja. A lombos fákkal övezett és virágágyásokkal ékeskedő szép és rendezett környezetben sétányok és padok, valamint a történelmi sorsfordulóinknak emléket állító szobrok és emlékművek találhatók.
A gyógyfürdő szomszédságában nyitotta meg kapuit a négycsillagos superior minősítéssel rendelkező Hotel Colosseum Wellness és Konferencia Szálloda 2011-ben, illetve a háromcsillagos Elixír Medical Wellness Hotel, 2015-ben.

A város külterületén található idegenforgalmi nevezetesség a Nagyszéksós-tó, ahol bivalyrezervátum működik. Magyarországon a 16. század óta tenyésztenek bivalyokat, 1911-ben még 155 ezres állomány élt az ország akkori területén, huszonöt évvel később már csak hétezer példányt számláltak. Napjainkban néhány százra tehető a magyarországi állomány, többségük nemzeti parkokban él.

A Nagyszéksósi Bivalyrezervátum területén élő bivalygulya egyedeinek száma folyamatosan emelkedik, az eredeti természeti környezet fenntartásában és alakításában fontos szerepet töltenek be. Jelenleg több mint 150 bivalyból álló mórahalmi bivalyrezervátum egyedeinek egy részét áttelepítették a Tanaszi-semlyéken kialakított új rezervátum területére.

A mai tanyasi életformára építve is megindult a „tanyai turizmus” mind a hazai, mind pedig a külföldi vendégek számára egyre népszerűbb.

Bővebben: https://www.wikiwand.com/hu/Mórahalom

Az ingatlan

Ez a kitűnően megtervezett birtok Mórahalom központjától 4 km-re helyezkedik el. A műúttól való távolsága 450 méter, karbantartott, stabilizált földúton közelíthető meg. Az ingatlanba parkosított területről juthatunk be Tökéletesen csendes környezetben helyezkedik el.

A főépület 480 m2, 10 szobás, minden szobához külön fürdőszoba tartozik. A nyári hőségben a hűtésről klíma gondoskodik. Tágas nappalija kitűnő helyszíne a nagyobb családi rendezvényeknek, beszélgetéseknek. Nyílászárói szigeteltek, fából készültek egyedileg. Szép időben kiülhetünk a 150 m2-es fedett teraszra, ahol sütögethetünk vagy a kemencében készíthetjük el a napi menüt, közben gyönyörködhetünk az 1.000 m2-es tavacskánkban. A társaság többi része a kültéri szabadidős játékokkal töltheti el az idejét.

Az ingatlan kiváló választás gazdálkodásra, falusi turizmus, illetve lovastanya céljára, igény esetén további földterületek vásárlására is van lehetőség.
A birtok és az épületek nagysága, valamint a hely varázsa miatt ajánlom a személyes megtekintést.

Ha felkeltettem érdeklődését kérem, hívjon.

Igény esetén saját ügyvéd, energetikus és hitelügyintéző áll rendelkezésünkre.

Ha hasonló ingatlant keres, szívesen állok rendelkezésére.

Nézzük meg közösen, ha tetszik tegyen rá ajánlatot.

Hívjon bizalommal.

Ár: 125.000.000,- Ft

Sóti László
Tel.: 30/ 4888 065