Balástya Összeszék tanya

16.500.000 Ft

42.366

Ha tanyát szeretne Szegedhez közel akkor ez jó választás.

ID: 272448
Eladó Mezőgazdasági / Tanya
Balástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanyaBalástya Eladó Mezőgazdasági Összeszék tanya

Tulajdonságok

Elhelyezkedés 6764 Balástya
Összeszék tanya
Tranzakció típusa Eladó
Ingatlan típusa Mezőgazdasági / TanyaAlapterület 112 m2
Telek terület 9140 m2Állapot Beköltözhető
Művelési ág Szántó

Leírás

Balástya, külterületén eladó ez a 9.140,5 nm földterületen lévő tanya, 112 nm lakóépülettel, 37 nm-es melléképülettel.

Főbb jellemzők:
• Épület területe 112 m2,
• Tanya területe:
- 2.877 m2 kivett lakóház udvar, gazdasági épület
- 1.551 m2 kivett szántó
- 1.462 m2 kivett szántó
- 1.434 m2 kivett szántó
- 1816,5 m2 kivett szántó
• Építési mód: vályog, tégla
• Besorolása: Kivett tanya, szántó
• Fűtési mód: Gázkonvektor.
• Építés éve: kb. 1976

Környék:
Balástya Csongrád megyében, a Kisteleki járásban, Szegedtől 24 kilométerre fekszik. Az M5-ös autópályának (a község két le- és felhajtóval is rendelkezik), az E-75-ös útnak és a Szeged-Budapest vasútvonalnak köszönhetően közúton és vasúton egyaránt könnyen elérhető. Nyugatról Csólyospálos, Kömpöc, északról Csengele és Kistelek, keletről Ópusztaszer, Sándorfalva, délről Forráskút és Szatymaz fogja közre. Területe 10.995 hektár, ezzel az átlagos nagyságú falvak közé tartozik, a népsűrűség 32 fő/km2. Balástya az Alföld nagy tájhoz, ezen belül a Duna-Tisza közi síkvidék és az Alsó-Tisza Vidék középtájakhoz tartozik. Száraz, vízhiányos terület, jellegzetes síkság. Uralkodó talajtípusa a homok, kisebb részben réti talaj és szikes talaj. E talajadottságok alakították ki a térség sajátos mezőgazdasági kultúráját. Éghajlatát a határozott szárazföldi éghajlat jellemzi.
A helyi állattenyésztésre a háztáji gazdaságok és mezőgazdasági vállalkozások szerződéses háziállat tartása, valamint vadállatok közül az apróvad és őz előfordulása jellemző.

Az ingatlan

Balástya központjától 13 percre található, Balástya és Forráskút között a település központjától kb. 2 km-e a szilárd burkolatú úttól pedig 400-500 m-re helyezkedik el. A környék jellemzően tanyás, lakóházas beépítettségű, szomszédságban tanyaépületek, szántók és gyümölcsösök találhatók. Tömegközlekedési eszköz (távolsági autóbusz) megállója 700-800 méteren belül elérhető. Az alapellátás intézményei Balástya központjában, illetve Szegeden érhetők el.

A telek szabálytalan négyszög alakú, tájolása északkeleti, lejtése nincs. A tanyás építési övezetben fekszik, beépíthetősége maximálisan 3%, építési tilalom nincs. A telken egy földszintes téglaépítésű felépítmény, melléképület, ill. két gazdasági épület található. A telket drótkerítés határolja. Az udvar füves, egy részén kutyakenneleket alakítottak ki. A tulajdonos korábban hivatásszerűen törzskönyvezett kutyák tenyésztésével foglalkozott. Környezte beépült, közvetlen szomszédjai barátságos szorgalmas földművelő emberek.

A telek kerítéssel körbevett, riasztó, - kamera rendszerrel ellátott. A telken található fásítást jelenlegi tulajdonosa végezte, különleges, termő fái és növényei teszik varázslatossá a környezetet. Az egész telket körbejárja a napsütés így kedvez a növényeknek és az állattartásnak is megfelelő. A melléképületen kívül még állattartásra szolgáló épületrész is van, elektromos árammal ellátottan.

A lakóház téglából épült 1976-ban, 112 nm, 3 egész és 1 félszoba, konyha-étkező, fürdőszoba + WC, mosókonyha és terasz elosztású, részleges felújítás 2007-ben történt. Homlokzata kőporos, főépület tetőszerkezete kontytetős cserépfedéssel. Melléképület: fala tégla, nyeregtető hullámpala fedéssel. A háznyílászárói fából készültek, egyrétegű üvegezéssel. A vízellátás 2 fúrt kútról történik, az egyik a házban szükséges vízellátást szolgáltatja, a másik a kerti locsolást biztosítja. A derítővel a szennyvízelvezetés megoldott. Ezenkívül rendelkezésre áll (220 V) az áram, vezetékes gáz, amely a fűtés (konvektoros) és a meleg vízellátásban (bojler) nyújt segítséget.
Az épület egyik szobája néhány éve kiégett. A tetőszerkezet, valamint a házszerkezete NEM sérült meg azonban nyomai minden helyiségben láthatóak. A telje villamoshálózatot újra vezetékezték, csak a falba nem süllyeztették be. Festést-mázolást követően újra szép és kellemes otthona lehet egy családnak. A ház helyiségeiben festett falak, jó minőségű burkolatok találhatók. A konyhában egyedi tervezésű bútor van a legújabb konyhai gépekkel kiegészítve. A fürdőszoba is igényes kialakítású, sarokkáddal beépített

Amennyiben önellátáson gondolkozik (földművelés, állattartás) és igénybe venné a CSOK-ot, valamint a felújítási támogatást akkor ez az ingatlan megfelelő lehet!

Ha felkeltettem érdeklődését kérem, hívjon.

Nézzük meg közösen, ha tetszik tegyen rá ajánlatot.

Ár: 16,500,000- Ft.