Főoldal Pénzügyi megoldások Melyik bankot válasszam?

Banki hírek, információk!

 


Támogatott hitel használt lakás vásárlásra 2016-ban

 

A korábban megszüntetett, majd 2012-től újra igényelhető, elődjénél azonban szerényebb előnyökkel rendelkező, állami támogatás mellett nyújtott jelzáloghitelek, idén már a gyerekbetegségeből felgyógyulva több ismert nagy bank palettáján elérhetőek. A feltételek 2013. január 1-től az igénylők számára igen kedvezően változtak. A változásokat az alábbi összefoglalónkból ismerheti meg! A használt lakás vásárlásához nyújtott kamattámogatás ideje 5 év. A kamattámogatás eddig csökkenő mértékű volt ezen évek alatt, 2013. január 1-től azonban állandó mértékű lett. Ez azt jelenti, hogy használt lakás vásárlása esetén a kamattámogatás mértéke – gyermekszámtól függetlenül – az állampapírhozam 50%-a. Ez a változás visszamenőleges hatályú, ami azt jelenti, hogy a már megkötött otthonteremtési hitelszerződéseket is érinti. Magasabb lett az igényelhető hitelösszeg, az eddigi 6 millió forint helyett, már 10 millió forint a maximálisan elérhető hitelösszeg. a korábbinál nagyobb értékű ingatlanok is finanszírozhatók a januártól beadott hitelkérelmek esetén. A használt lakás vételárára vonatkozó 15 milliós értékhatár 20 millió forintra emelkedett. Sokakat érintő kedvező változás, hogy a használt lakás vásárlására idén január 1. után benyújtott kölcsönkérelmek esetén nem feltétel az eladó azon nyilatkozata, hogy az értékesítéstől számított 12 hónapon belül másik lakást vásárol. Változatlanul igazolni kell azonban az igénylőnek, hogy a lakásszerzést követően egy naptári éven belül a vásárolt lakóingatlanban lakóhelyet létesít. A vásárolt ingatlanban a támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. Fontos, hogy használt lakás vásárlásakor a vevő az önerőből legfeljebb a vételár 10%-át egyenlítheti ki készpénzben, a fennmaradó összeget csak az eladó számlájára utalhatja. Az otthonteremtési kamattámogatás iránti kérelem benyújtása lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napos határidőn belül történhet a korábbi 30 nap helyett. Változatlan, ám fontos feltétel, hogy a kamattámogatott hitelek futamideje maximum 20 év. Az igénylőnek nem lehet köztartozása. A hitelfelvevőnek igazolnia kell, hogy saját maga, illetve házastársak, élettársak esetén legalább az egyik fél több, mint 180 napja folyamatosan az egészségbiztosítás nyilvántartásában a társadalombiztosítás ellátásaira jogosult.
További részletekért, pontos hitelkalkulációért keresse munkatársainkat!
 

Otthonteremtő hitel az Fhb-nál

 

Szeptembertől már az Fhb Banknál is elérhető az egyedülálló Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel. Az öt éves kamatperiódus és a fix kamatozás kiszámíthatóvá, hosszútávon tervezhetővé teszik, továbbá az első öt évben állami kamattámogatás csökkenti a törlesztő részleteket.
Válassza az FHB Otthonteremtő Kamattámogatott Hitelt új és használt lakás vásárlására, illetve más célokra is!
Új lakás vásárlás esetén maximum 10 millió forint vehető igénybe. Felhasználható továbbá használt lakás vásárlás, késedelmes jelzáloghitellel vagy felmondott kölcsönnel terhelt lakóingatlan vásárlás vagy korszerűsítés esetén. Itt a legmagasabb hitelösszeg 6 millió forint lehet.
Miért az FHB Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel mellett döntsön?
• Államilag támogatott, kedvező megoldás új és használt lakás vásárlására, építkezésre, lakáskorszerűsítésre és más célokra.
• 50 000 Ft-os kuponnal és értékbecslési díj visszatérítéssel is igényelhető.
• Kedvező hitelfedezeti, otthon- és vagyonbiztosítással is köthető
• Az FHB NetB@nkon keresztül elérhető Hiteláttekintővel bármikor tájékozódhat hiteléről
• A késedelmes vagy felmondott hitellel terhelt lakóingatlan vásárlása esetén a folyósítási jutalék 100%-át elengedjük abban az esetben, amennyiben az ügyfél az FHB késedelmes vagy felmondott hitelét fizeti vissza.
További részletekért keresse munkatársainkat!

 

 

Csökkentse havi számlavezetési díját 0 forintra!


Bankoljon díjmentesen az UniCredit Banknál, váltsa számláját Bónusz számlacsomagra!
A számos díjmentes szolgáltatást tartalmazó forint számlacsomag havi 150 ezer forint jóváírás esetén 0 forint, 75 ezer forint jóváírás esetén 380 forint. Az akciós Bónusz forint számlacsomag további 6 szolgáltatást kínál díjmentesen.
Nyissa meg bankszámláját irodánkban, a részletekről érdeklődjön munkatársainknál!

Fejlessze vállalkozását Budapest Bank Széchenyi Kártyával!


Egy vállalkozás jövője szempontjából létfontosságú, hogy mindig stabil pénzügyi háttérrel rendelkezzen, és akkor is legyenek elérhető forrásai, ha nem alakult minden a tervek szerint. Komoly gondokat okozhat például, ha a bevétel késik, hiszen a kiadások nem várhatnak. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel az ilyen helyzetek is áthidalhatók.

Milyen helyzetekben hasznos a Széchenyi Kártya?
ha a bevételek rendszeresen késnek, de az adókat utalni kell
ha ki kell egyenlíteni a bérköltségeket
ha jól jönne némi plusz pénz a kapacitásnöveléshez
ha váratlan alkalom kínálkozik egy jó üzletre
A fenti példákon túl a Széchenyi Kártya minden a vállalkozás érdekében felmerülő kiadásra felhasználható, ugyanúgy alkalmas vásárlásra, mint készpénzfelvételre vagy átutalásra.

Kik igényelhetnek Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt?
Azok a kis- és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek a legutolsó teljes lezárt évről (10 MFt feletti hitelösszeg esetén 2 évről) szóló pénzügyi beszámolóval. Továbbá nincs lejárt köztartozásuk, nem állnak csőd-, felszámolási-, végelszámolási eljárás alatt, nincs ellenük végrehajtási eljárás folyamatban, és megfelelnek a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatban meghatározott feltételeknek.

A folyószámlahitel jellemzői:
- Összege 500 000 Ft-tól 25 000 000 Ft-ig (mikrovállalkozásoknál 15 000 000 Ft-ig) terjed, banki hitelbírálattól, vállalkozás működésének időtartamától függően a hitelösszeg 1 millió forintonként emelkedhet. A hitel kizárólag forintban igényelhető.
- A futamidő 1+1 év (1 év után felülvizsgálat következik, mely után változatlan feltételek esetén újabb 1 évre meghosszabbítható a futamidő újabb szerződéskötés nélkül).
- A hitelkamat 1 havi BUBOR + 4% p.a. vagy éves szinten.
- Kapcsolódó állami kamat- és garanciadíj támogatás.

További részletekért keresse munkatársainkat!