Főoldal Lakberendezés

Életünkben az egyik legbiztosabb pont az otthonunk, legyen az a saját lakásunk vagy akár egy albérlet. Nagyon fontos, hogy ebben a környezetben hogyan érezzük magunkat, hiszen itt lehetünk együtt családunkkal, barátainkkal, itt ünneplünk, és ide menekülhetünk a hétköznapi gondok elől. Ha szerencsénk van, és megtaláltuk azt az ingatlant, ami megfelel az igényeinknek, akkor képességeinkhez, lehetőségeinkhez képest elkezdjük berendezni azt...

 


Tipp mix

 

Számos fórumon olvashatunk jobbnál jobb ötletekről, hogy hogyan tehetjük igazán otthonossá lakásunkat. Azonban minél mélyebbre ássuk magunkat a témában, annál inkább látjuk, hogy mennyire bonyolult és nehéz feladat előtt állunk. Bonyolult, hiszen az esetek többségében a korábbi használati tárgyainkat összhangba kell hozni az új bútorokkal, dekorációs elemekkel. Mindezt úgy, hogy ne egy áruházi kirakatban érezzük magunkat. Lehet, hogy él egy kép a fejünkben, egy hangulat, amit szeretnénk megvalósítani, de valami oknál fogva otthonunk mégsem nyújtja ezt az elképzelt, meleg hangulatot.

Anélkül, hogy ismernénk Önt, nehéz tanácsot adni, hogy hogyan fogjon hozzá, és alakítsa otthonát, mégis van egy pár alapszabály, amit érdemes figyelembe venni.

 

Szín-játék


Az egyik legmeghatározóbb elem a szín, amivel körülvesszük magunkat. Fontos, hogy egyéniségünkhöz illő árnyalatokat válasszunk, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk. A falak és nagyobb felületek színeivel érdemes óvatosan bánni, mert alapvetően meghatározzák a helyiségek hangulatát. Jobb, ha ezeknél semleges színeket alkalmazunk, és a hangsúlyt a kiegészítőkre fektetjük.

 

Fény-hatás


A világításra megéri több időt szánni. Figyelembe kell vennünk, hogy milyen adottságokkal rendelkezik lakásunk, milyen fekvésű, mennyit süt be a nap. Fontos, hogy ha ez nem megfelelő, akkor alternatív megoldásokat válasszunk, de tartsuk szem előtt, hogy nem feltétlenül kell egész nap fényárban úsznia a lakásnak. Rendkívül praktikus a helyi világítás, az állólámpák és falikarok, amelyekkel különleges hangulatot varázsolhatunk nappalinkba, hálószobánkba. Az energiatakarékos fénycsövekkel még takarékoskodhatunk is.

 

Élet-tér


A bútorok kiválasztása nem egyszerű feladat. Fontos azok anyaga, színe, mérete és természetesen elhanyagolhatatlan, hogy praktikusak legyenek. Bútoraink méretét igazítsuk lakásunk méreteihez; képzeljük el, hogy kényelmesen elhelyezhetőek-e, gondot jelent-e a takarítás körülöttük, passzolnak-e a régi berendezési tárgyainkhoz.
A kiegészítőkről kell még szólnunk. A különböző textíliákkal, párnákkal, függönyökkel, szőnyegekkel barátságosabbá tehetjük lakásunkat, nem beszélve a növényekről. Túlzásokba azonban ne essünk, tartsunk mértéket, és igazodjunk a lakás berendezési tárgyainak stílusához.
Sokan elfelejtik, hogy attól még nem otthon a lakás, hogy drága bútorokkal rakják tele. Mi magunk tesszük azzá. Ha személyiségünk tükröződik otthonunkban, akkor igazán jól érezhetjük magunkat benne. Nehéz feladat a saját stílusunkat megtalálni, és az egyensúlyt megteremteni. Ebben szakértő segítség egy lakberendező, egy belső építész, hiszen olyan dolgokra világíthat rá, amelyekre laikusként nem is gondolunk.

 


Ha segítség kell...

 

Amikor belépünk valahová, legyen az egy lakás vagy akár iroda, azonnal érezzük, hogy ott jó-e lenni vagy inkább máris mennénk tovább. Bármily meglepő, ez legtöbbször független attól, hogy egy irodába érkeztünk meg hivatalos ügyintézésre vagy családi, baráti összejövetelre egy ismerősünkhöz. Sokszor apróságokon múlik, hogy milyen az összhatás. Ahhoz, hogy a dolgok jól működjenek külön-külön, és egymással is összhangban legyenek számos tényezőt kell figyelembe vennünk egy belső tér kialakításánál, berendezésénél. Ha kíváncsi, hogy mitől „működik” egy lakás, egy üzlet, mitől érezzük jól magunkat, akkor keresse lakberendező munkatársainkat, akik kisebb-nagyobb átalakításoknál is partnerei lesznek!
Szolgáltatásaink:
- lakberendezési tanácsadás
- látványtervezés
- kivitelezés
 


Kérdezz! Felelek!

 

Ha elakadt otthonának kialakításakor, kisebb tanácsra, megerősítésre van szüksége, jól jönne egy apró ötlet, trükk, akkor keresse tanácsadónkat, aki válaszol kérdésére!
 

solyom.csilla@icszeged.hu
70/967-6160
 


Mesterfogás

 

Amennyiben megbízható szakiparosra van szüksége vagy kíváncsi, hogy honnan szerezhet be egyedi bútordarabokat, kiegészítőket, akkor hívja tanácsadónkat!

 

Szakiparosaink:
- asztalos
- burkoló
- festő, mázoló
- kőműves
- gáz-, vízvezetékszerelő
- bádogos
- klíma technika
- villanyszerelő